Norske Klejner

50 g gær

2,5 dl mælk

2 æg

125 gram blødt smør

3 spsk sukker

1/2 tsk. salt

1 spsk kardemomme

1 spsk reven øko citronskal

Ca 500- 550 gram mel

 

1 pakke palmin

 

Pynt:
Flormelis, citronsaft og lidt gul frugtfarve

Lun mælken i en kasserolle og hæld den i en magretheskål
Rør gæren ud i den lune mælk
Rør herefter æg, sukker, salt og kardemomme i
Den bløde smør og fintreven citronskal smuldres ind i melet,
som til sidst tilsættes lidt efter lidt.
Dejen æltes godt igennem på et meldrysset bord.

Hviler under klæde i 30 min

Dejen udrulles 3-4 mm tykkelse,
skæres cirka 12 cm lange og 4 cm brede, eller den størrelse du ønsker...
Til sidst skæres en rids i midten - og klejnerne vrides.

Hæver 15 min

Koges i palmin, ca. 2-3 minutter på hver side,
- til de er smukt gyldne

Afkøles og pyntes med citronglasur

Skriv et svar