Citronspecier

Skal af 1 øko citron
1 vaniljestang
250 g hvedemel
200 g smør
100 g flormelis

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Mas vaniljekornene og lidt af flormelissen sammen, så kornene skilles ad.
Riv skallen af citronen.
Ælt alle ingredienserne til en ensartet dej, der formes til en lang pølse med en diameter på ca. 6 cm.
(Snemænd rul noget af dejen ud til en tykkelse på ca. 3 mm. og udstik med cirkler )
Læg dejen på køl en times tid
Skær den herefter i ¾ cm. tykke skiver.
 Skiverne bages let gyldne ved 180 grader, ca. 12 - 14 minutter.
Afkøles på bagerist
Citronspecierne kan holde sig i nogle uger, når de opbevares i tætsluttende dåse.
Snemænd:
Pyntes med hvid glasur (flormelis og lidt kogt vand)
Ansigt af mørk glasur (flormelis, kakaopulver og lidt kogt vand)
Hoved: Skumfiduser
Næse: Laberlaver
Trøje: Små chokoladeknapper
Tørklæde: Lakrids snørebånd

Værtindegave

Skriv et svar