125 g smør
60 g lys sirup
125 g farin
1 tsk. potaske
½ spsk. vand
1½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødte nelliker
1 tsk. stødt ingefær
1 ½tsk. stødt allehånde
30 g syltede appelsiner i tern
15 g usaltede pistaciekerner
75 g afskallede mandler
250 g hvedemel
Fremgangsmåde:
Smør, sirup og farin smeltes på middel varme.
Gryden tages herefter af varmen.
Kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel blandes.
Tilføj syltet appelsin, mandler og pistacie.
Potasken og vand røres sammen i en kop og tilføjes.
Det hele æltes straks sammen i en røremaskine til dejen er ensartet.
Dejen kommes op i en beholder, foret med bagepapir på både bund og sider.
Pres godt så den fylder formen helt ud.
Læg ligeledes bagepapir som top.
Afkøles ved stuetemperatur til næste dag.
Næste dag udskæres dejen i 3 lange "baner"
Hver bane skæres i tynde men hele skiver.
Bages ved 180 grader ca. 9 - 12 minutter.
Kagerne afkøles på en rist og opbevares herefter i tætsluttende dåse.
Opskriften rækker til 1 kagedåse