Brunkager (Blomsterberg)

125 g smør

60 g lys sirup

125 g farin

1 tsk. potaske

½ spsk. vand

1½ tsk. stødt kanel

½ tsk. stødte nelliker

1 tsk. stødt ingefær

1 ½tsk. stødt allehånde

30 g syltede appelsiner i tern

15 g usaltede pistaciekerner

75 g afskallede  mandler

250 g hvedemel

 

Fremgangsmåde:

Smør, sirup og farin smeltes på middel varme.
Gryden tages herefter af varmen.

Kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel blandes.
Tilføj syltet appelsin, mandler og pistacie.
Potasken og vand røres sammen i en kop og tilføjes.
Det hele æltes straks sammen i en røremaskine til dejen er ensartet.

Dejen kommes op i en beholder, foret med bagepapir på både bund og sider.
Pres godt så den fylder formen helt ud.
Læg ligeledes bagepapir som top.
Afkøles ved stuetemperatur til næste dag.

Næste dag udskæres dejen i 3 lange "baner"
Hver bane skæres i tynde men hele skiver.

Bages ved 180 grader ca. 9 - 12 minutter.

Kagerne afkøles på en rist og opbevares herefter i tætsluttende dåse.

Opskriften rækker til 1 kagedåse

 

 

brunkager

Skriv et svar