Lakse sandwich

Sandwich
2 store æg
½ dl. yoghurt
75 g. hvedemel
½ dl. neutral olie
1 spsk. citronsaft
½ tsk. havsalt
½ tsk. sukker
1 stor håndfuld spinat
Sandwichfyld
½ pakke Philadelphia med hvidløg og urter
Laks
350 g  koldrøget lakseside
4  hele, tørrede enebær
10  hele rosa peberkorn
3 spsk. creme fraiche 38%
1 bundt dild
1 spsk.  dijonsennep
1  skalotteløg
1  citron, skal heraf
Evt. 2 spsk.  gin

Sandwich
Spinat og citronsaft blendes til en spinatpuré
Æg deles i blommer og hvider, blommerne blendes med i spinaten, til det bliver luftigt
Yoghurt og olie tilsættes også spinaten og blendes i 5 min.
Mel og bagepulver sigtes i spinaten og vendes forsigtigt ind i
Hvider og salt piskes stive, sukker tilsættes og der piskes videre i 5 min.
Hviderne vendes forsigtigt i, tag først halvdelen og dernæst den sidste halvdel.
Spinatmassen hældes i en lille bradepande, beklædt med bagepapir
Bages ved 180 grader i ca. 15 min
Laks
Skær den røgede laks i små tern med en skarp kniv.
Kom laksen i en skål og vend gin, cremefraiche og sennep i.
Dild og skalotteløg hakkes meget fint og tilsættes i lakseblandingen.
Riv citronskal (husk kun at rive det gule af skallen med, da det hvide gør smagen bitter) og tilsæt det sammen med citronsaften.
Knus enebær og rosa peber i en morter og vend det i blandingen.
Smages til med salt og citronsaft
Opbygning
Den bagte spinat afkøles (du kan fint lave den dagen før)
Deles i 12 rektangler (brug lineal)
De sættes sammen to og to med Philadelphia
Toppes mes lakseblandingen og pyntes med en kvast frisk krydderurt og evt. kaviar
Opbevares på køl til serveringen...

Skriv et svar