Kategorier
Nyeste opskrifter

Bønneboller

For et par år tilbage så jeg noget der dengang var helt nyt for mig i bagværk, boller med bønner...
Jeg tænkte argh, kan det nu også være helt rigtigt - og af nysgerrighed gemte jeg Kenneth på instagrams billede af nogle ret så flotte boller - altså boller der rent faktisk lignede boller...

På det tidspunkt benyttede jeg mig af "sky-boller": LCHF-brød som var og er super fint,
men det var altså ikke sådan rigtige-rigtige boller...

Tiden går, skyrboller og broccolibrød kom ind i billedet og en masse kager med bønner er blevet bagt siden hen
- bønnebollerne var gået i glemmebogen, indtil jeg kom forbi mit gamle screenshot med Kenneths bønneboller - Kenneth kan jeg ikke længere finde på min IG, men jeg har ladet mig inspirere i hans gamle opslag (se nederst)....
Prøv selv, jeg er meget positiv!

En bønnebolle indeholder 221 Kalorier og er en god proteinkilde,
hvor den bidrager med hele 13,5 g.

1 karton hvide limabønner

2 dl. (glutenfri) havregryn
1 dl. speltflager
(Eller brug 3 dl. havregryn)

3 æg

1 spsk. æblecider eddike

1 tsk. salt

Væske sigtes fra bønnerne og de skylles igennem med koldt vand

Bønner, gryn, flager, æg, eddike og salt
blendes til en ensartet masse

Lad det stå og trække i 10 min.
(I trække tiden sættes dejen sig)

Vend bagepulver i bønnemassen

Fugt hænderne med vand ved hver boller du former.
Du får 6 stk. ud af opskriften

Bollerne sættes på en bageplade med bagepapir

Bages på varmluft 200 grader, ca. 15-18 min.

Credits til Kenneth 

Skriv et svar