Pitabrød

Opskriften giver 6 lækre og luftige pitabrød

3 dl lunkent vand

25 g. gær

1 spsk. olie

2 tsk. havsalt

1 tsk. rørsukker

425 g. god øko hvedemel
+ lidt til udrulning

Gæren røres ud i vand og olivenolie tilsættes

Salt blandes sammen med ca 3 dl mel, dette røres godt ud i vandet.

Resten af melet tilsættes lidt efter lidt

Rør grundigt og til sidst æltes dejen let sammen.

Dejen hæver i skålen med et viskestykke over, ca 1 time - eller til den er hævet op til dobbelt størrelse
Koldthævet i køleskabet natten over, så husk at du skal reducere gæren til ca. 5 g.

Del dejen i 6 og rul forsigtigt brødene ud til flade brød og læg dem på bagepapir

Lad dem hæve i 20-30 min. med viskestykke over.
Imens varmes ovnen op til 225 graders varmluft med bagepladen i

Når brødene har hævet tages bagepladen ud og bagepapir med brødene lægges på og sættes tilbage i den varme ovn

 Bages ca. 10-12 min., hold øje - de puster sig op ti gyldne balloner

Skriv et svar