Mormors boller

hjerte1 Skønne traditionelle boller fra min mormor hjerte1

Opskriften er fra hendes tid på Ry Husholdningsskole

 

mormorsboller

30 g. margarine

2 dl. mælk

50 g. gær

2 æg

50 g. sukker

½ tsk. kardemomme

500 g. hvedemel

Evt. en håndfuld rosiner

Lun mælken i en kasserolle og hæld den i en magretheskål 
Rør gæren ud i den lune mælk
tilsæt herefter æg, kardemomme og evt. rosiner 
og den smeltede margarine røres med

Tilsidst tilsættes hvedemel, lidt ad gangen,
til dejen er fin og klar til æltning på et meldrysset bord.

Æltes godt igennem og hviler under klæde i ca. 1 time

Formes til ca. 16 boller og hæver endnu 30 min

Pensles med et sammenpisket æg

Bages på 200 grader i ca. 15 min.

Skriv et svar