Store, luftige, bløde og lækre gulerodsboller

Gulerodsboller – store luftige og bløde

Gulerodsboller - store luftige og bløde

Gulerodsboller - store luftige og bløde

2 gulerødder

2 spsk. surmælksprodukt

3,5 dl. lun vand, eller mælk

25 g. gær

1 spsk. honning

½ tsk. salt

1 æg

75 g. smeltet margarine

1 dl. solsikkekerner

1 dl. havregryn

1 dl. grahamsmel

8-9 dl. hvedemel

Gulerodsboller - store luftige og bløde

Gulerødder skrælles og rives

Revet gulerod, vand/mælk, surmælksprodukt, fx græsk yoghurt og gær røres sammen

Honning, salt og æg røres med

Smeltet margarine kommes i 

Solsikkekerner, havregryn og grahamsmel tilsættes og røres godt

Tilsidst tilsættes hvedemel, lidt ad gangen,
til dejen er fin og klar til æltning på et meldrysset bord.

Æltes godt igennem og hviler under klæde i ca. 1 time

Formes og strammes op til boller,
(Hvis du laver 100 grams boller bliver der 17 stk.)

Bollerne hæver endnu 1 time under et fugtigt klæde

Pensles, og drysses evt. med solsikkekerner 

Bages på 185 grader varmluft i ca. 18 min.

Afkøles på rist

4 tanker om “Gulerodsboller – store luftige og bløde

  1. Den kunstneriske værdi får jeg ikke mange point for, men smagen er perfekt.
    Havde ingen solsikkekerner, så der kom græskarkerner i i stedet for.
    Serveret med en rygende varm minestrone, som har småsimret et par timer, lavet på bacontern og alt godt fra grøntsagsskuffen.
    Jeg er begejstret 🙂

    1. Tak for din fine tilbagemelding – den er jeg super glad for 🙂

      1. Så fik jeg også prøvet at bage gulerodsboller. De er super lækre, og fremover min foretrukne bolle- opskrift . Kunne jeg give karakter på en skala fra 1-10 vil de uden at blinke sprænge skalaen og få 13

        1. Tak for de flotte ord Dejligt de falder i smag Synes også de er rigtig skønne

Skriv et svar