Flutes m. fuldkornsemmermel

3 dl. vand

50 g. gær

2 spsk. olivenolie 

2 tsk. havsalt

300 g. øko fuldkorns emmermel

200 g øko hvedemel 

Pensling: vand 

Rør gær ud i vandet

Tilsæt salt og olie 

Bland først emmermelet i, lidt ad gangen

Dernæst hvedemelet, ligeledes lidt af gangen, til dejen er tilpas.

Ælt dejen godt igennem med røremaskine.

Rør gerne 15 min.

 

Lad dejen hæve i skålen under et klæde, 1/2 til 1 time

 

Form dejen til to flutes, og lad dem efterhæve på bradepanden i 1/2 time, under hævningen varmes ovnen op til 225 grader (varmluft)

 

Pensl dine flutes med vand, og lav 2 skrå snit med en skarp kniv i begge flutes, og sæt dem herefter straks i den varme ovn.

Efter 5 minutter pensles de med vand igen, og dette gentages efter yderligere 5 minutter. Hold øje de sidste 5 minutter, hvis din ovn bager hårdt, kan du lade lågen stå på klem.

 

 

Skriv et svar