Chokoladeboller – store lækre bløde

En hel plade med 24 super lækre og bløde chokoladeboller får du af denne opskrift
Rigtig god bagelyst!

1 pose tørgær
Ca. 900 g. øko hvedemel

150 g. rørsukker
4 tsk. kardemomme
1 knivspids salt
1 tsk. bagepulver

5 dl. lun mælk

150 g. smeltet smør
2 sammenpisket æg
(gem lidt til pensling)

100 g. god mørk chokolade
(Hakket, hvis du har en plade)

Brug din køkkenmaskine

Tørgær og mel blandes sammen

Resten af de tørre ingredienser blandes med

Lun mælken og tilsæt den til de tørre ingredienser

Til sidst tilsættes den smeltede smør og de sammenpiskede æg

Dejen køres på maskinen i 15 minutter

Tilsæt chokoladen og kør den ind i dejen,
da dejen er lun smelter chokoladen lidt ind i dejen,
- en fryd for øjet med sådan en smidig og smuk choko-dej

Hævning: 90 minutter

Dejen deles i størrelser på 80 g.
Trilles/strammes op ved at trille bollen rundt i din hule hånd

Chokoladebollerne sættes tæt på en bageplade med bagepapir

Efterhævning: 60 minutter under et fugtigt klæde

Pensles med det sidste af din sammenpiskede æg

Bages ved 200 grader i 10-14 minutter, til de er smukt gyldne

Afkøles på en bagerist

Skriv et svar