Banan fiberboller

 

 

 

 

 

5 dl. Kogt vand

1 earl grey thebrev

2 dl. Femkornsblanding

2 mosede bananer

½ pakke gær

1 spsk. smeltet kokosolie

1 spsk. honning

½ tsk. salt

1 dl. fibrex

1 dl. fiber havregryn

6-7 dl. hvedemel

1 dl. rosiner

Kogt vand, thebrev og 5-korns blanding trækker i ca. 15 min.

Gær røres ud i 5-korns blandingen, smeltet olie, honning og salt røres med.

Mos bananerne, tilsæt banan og rosiner.

Fibrex og havregryn røres med i et par minutter.

Tilsæt til sidst melet, 1 d. ad gangen, til dejen får den rette konsistens.

Æltes godt igennem og hæver på et meldrysset bord i 1 time.

Slå dejen ned og form bollerne, der bliver ca. 8 stk. ved boller på 150 g. stykket.

Sæt bollerne på en bageplade og lad dem hæve ca. ½ time.

Bollerne pensles og sættes i en forvarmet ovn på 200 grader, og bages ca. 20 min.

 

Serveres lune …

Skriv et svar