Løgkarse

Løgkarse giver dig som navnet lover smag af løg/karse, og dufter kraftigt af løg, når du nulrer den mellem fingrene.

Løgkarse giver din krop C vitamin

Som de fleste andre planter du finder i naturen, så er smagen bedst når de er spæde, og derfor inden de blomstre, men kan fint høstes helt hen til efteråret.
Løgkarse blomstre i maj-juni, bladene bliver herefter mere grove.

Du kan knække løgkarse af på stænglen, som du gør med asparges, den knækker naturligt af, hvor du så skal bruge toppen af det der er knækket.

Løgkarse skal kun bruges i mindre mængder, som fx som krydderurt/smagsgiver i maden,
- bland den i fiskefrikadellefarsen, kog den med suppen eller blend med i din pesto.
Løgkarse går godt i mad, hvor du vil have løgsmagen frem, og den skarp smag giver et godt modspil til de mere fede råvarer...

Brug også de fine hvide blomster som pynt på dit smørrebrød, eller i salaten

Skriv et svar